PROF. COORDONATOR CERC: OLAHUT MIREL

      CERCUL: SPORT -FOTBAL/TENIS DE MASA

 

 

FOTBALUL- este un sport de echipă, ce aduce jucători pe teren, in jurul aceleaşi pasiuni!
In cadrul lecţiilor elevii sunt învăţăţi cum să comunice unii cu ceilalţi ,cum să coordoneze fazele
de atac si apărare, cum să atingă împreună un obiectiv. Mai mult decȃt atat , acest sport de echipă
le oferă copiilor privilegiul de a se bucura împreună pentru victorii dar si de a gestiona ca o
echipă eventualele insuccese!
TENIS MASĂ- este un joc sportiv de “sală” ceea ce face posibilă practicarea lui pe tot
parcursul anului, indiferent de starea vremii. Este unul dintre sporturile cele mai răspandite în
rȃndul elevilor.

SPORTUL INSEAMNĂ MIŞCARE, MIŞCAREA INSEAMNĂ VIAȚĂ!

 

PROF. COORDONATOR CERC: HUBERT ISTVAN

      CERCUL:  DANS MODERN

 

Dansul modern este unul dintre domeniile de dans străine moderne. A apărut la începutul secolului XX  în Statele Unite.

Dansul în forma sa modernă , pune mai mult accent pe ceea ce simte persoana care dansează pe modul cum îşi exprimă sentimentele prin mişcările de dans, decât pe reguli stricte, paşi înpuşi şi alte astfel de limitări. Scopului dansului modern devine prin urmare , cel de a elibera artistul. Există mai multe tipuri de dans modern , de exemplu: hip-hop ,salsa,zumba,etc.

Cercul de Dans Modern – Clubul Copiilor Cehu Silvaniei şi-a propus să dezvolte deprinderile motrice şi o dezvoltare armonioasă a corpului copilului. Dansul ritmic ce se practică are ca scop dezvoltarea mişcărilor după criterii estetice, reuşita coordonării mişcărilor, simţul mişcării ritmice, armonios integrate în grupul din care copilul face parte. Nu în ultimul rând, prin practicarea dansului se ajunge la recunoaşterea şi respectarea anumitor genuri muzicale.

 

PROF. COORDONATOR CERC: GAVRA AUGUSTIN-LEONTIN

CERCUL:  MUZEOLOGIE/ETNOGRAFIE

 

Dragi copii, doriți să porniți într-o aventură a cunoașterii zonei în care locuiți?

Dacă sunteți de acord vă invit să participați la activitățile cercului de Muzeologie/Etnografie de la Clubul Copiilor din Cehu Silvaniei. Pentru a descoperii trecutul orașului și a zonei apropiate, tradițiile și obiceiurile înaintașilor noștri, vă propun activități captivante care să răspundă curiozității și dorinței voastre de cunoaștere.

În mod concret, vom parcurge prin activitățile de la cerc, câteva teme importante pentru trecutul zonei. Întrebările și răspunsurile de mai jos te vor ghida să afli cum vom descifra tainele trecutului din cele mai vechi timpuri și până azi.

    1. Cum vom cunoaște istoria Cetății Cehu Silvaniei?

Vom merge în vizită la cetate și vom efectua o săpătură arheologică.

    1. Cum vom obține informații despre evreii din Cehu Silvaniei?

Vom vizita cimitirul evreiesc și monumentul din localitate dedicat acestora.

    1. Cum vom afla informații despre cele două războaie mondiale?

Vom studia din atlase istorice ilustrate, vom viziona filme artistice și documentare la videoproiector  și vom observa obiectele militare din muzeu.

    1. Cum vom învăța lucruri noi despre meșteșugurile din zona Codrului?

Prin prezentări ale exponatelor din muzeul școlar, tururi virtuale ale muzeelor etnografice din țară și urmărirea de filme etnografice la videoproiector.

    1. Cum vom afla informații despre tradițiile specifice zonei Codrului?

Vom învăța despre întrebuințarea obiectelor țărănești din muzeu, vom urmări filme etnografice la videoproiector și vom completa chestionare cu ajutorul bunicilor despre aceste datini.

    1. Cum vom afla lucruri noi despre locuri și personalități istorice din zona noastră?

Vom explora în cadrul excursiei la Casa memorială Pop Gheorghe de Băsești/ Muzeul de Istorie și Artă din Zalău.

    1. Cum vom descoperi vechimea lucrurilor din Muzeul școlar și cum se conservă ele pentru viitor?

Vom descoperi vechimea lor din cărțile de etnografie și istorie, de unde vom afla  și modalitățile de clasificare și conservare a acestora pentru viitor.

Pentru a explora trecutul zonei Codrului și a dobândi aceste cunoștințe interesante despre regiunea în care trăim, dar și multe altele, vă aștept la activitățile Cercului de Muzeologie/Etnografie.

 

PROF. COORDONATOR CERC: POP ALINA-TEODORA

CERCUL:  EDUCAȚIE PENTRU CETĂȚENIE DEMOCRATICA/TEATRU

 

 

Copiii noștri trebuie să crească și să se dezvolte într-un mediu în care valori precum Respectul, Toleranța, Solidaritatea și Corectitudinea ocupă locuri fruntașe în formarea personală.
Suntem convinși că aceste aspecte pot fi transmise și consolidate în rândul copiilor prin activități atractive și interactive, cu ajutorul cărora a ceștia pot socializa, dezvoltându-se astfel într-un mod armonios și plăcut.
Diversitatea activităților, precum: Jocuri de rol, Ateliere de creație, Ateliere de lucru, Clubul de lectură, Acțiuni de voluntariat, Scenete de teatru, sunt piesele de puzzle care contribuie la creșterea stimei de sine și a dezvoltării personale ale copiilor care trec pragul acestui cerc.
Arta dramatică este intens valorificată, în cadrul grupelor de Teatru, prin antrenarea abilităților de învățare, memorare, atenție și concentrare. Rezultatele deosebite obținute de către elevi, la concursurile și festivalurile de teatru la care au participat, dovedesc implicarea și perseverența acestora în activitățile de la cerc.
Vă aștept să descoperim împreună aceste domenii și să jucăm un rol important pe scena activităților extrașcolare!

 

PROF. COORDONATOR CERC: BARNA RENATA VIVIEN

CERCUL:  ATELIERUL FANTEZIEI

 

 

Atelierul fanteziei este un cerc interdisciplinar dedicat copiilor cu înclinații artistice, ce are ca scop  dezvoltarea imaginației, cultivarea simțului estetic, formarea deprinderilor și abilităților pragmatice, precum și îmbogățirea cunoștințelor generale și artistice. Activitățile noastre sunt gândite în baza unor tehnici moderne de învățare prin descoperire, creație și joacă, și vizează formarea unor competențe generale și specifice necesare dezvoltării multilaterale prin empatie, gândire critică și imaginație. Activitățile variate din cadrul cercului nostru oferă posibilitatea ca elevii noștri să își dezvolte abilitățile prin exersarea unor tehnici din diferite domenii ale artelor precum: desen, pictură, sculptură, design și creație vestimentară. Cursanții noștri sunt încurajați să își cultive simțul estetic prin creație și expresie sub îndrumarea unor cadre didactice atente și dedicate.

La Atelierul fanteziei îi așteptăm pe copiii talentați, care vor să se afirme în domeniul artistic, dar și pe cei care caută să descopere lumea prin frumos. Dincolo de învățare și creație, activitățile din cadrul cercului nostru sunt menite să creeze o atmosferă plăcută prin socializare și relaxare, iar lucrul pe grupe de vârstă îi ajută pe elevii noștri să se cunoască și să își dezvolte abilitățile de comunicare într-un mediu primitor și prietenos.

 

PROF. COORDONATOR CERC: SAMEL ȘTEFAN

CERCUL:  MUZICA VOCAL INSTRUMENTALA

Cercul de Muzică  Vocal-Instrumentală de la Clubul Copiilor Cehu Silvaniei, profesor coordonator Samel Ștefan, oferă copiilor cu vârste între 5-18 ani posibilitatea de a intra în tainele cântului frumos într-un cadru atractiv și într-o atmosferă plăcută, dar și de a cunoaște puțin din viața unui artist.
În cadrul cercului sunt oferite cursuri de: canto ( muzica populară și ușoară), vioară, contrabas, chitară, acordeon și pian .Aceste activități sunt o opțiune pentru timpul liber al celor mici, cât şi pentru al adolescenților.
Sala noastră de curs dispune de tot echipamentul necesar desfășurării orelor de muzică  din punct de vedere instrumental (pian-orgă, vioară, contrabas, chitară, acordeon).
Vom participa de-a lungul anului la spectacole ( 1 Decembrie, de Crăciun, Ziua Națională A Culturii ), concursuri de profil local, național și diverse manifestări socio-culturale.
Dacă vă place sa fiți pe scenă, în fața reflectoarelor, dar aveți și talent muzical, vă așteptăm cu mare drag sa faceți parte din echipa noastră.